ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

green_beverages

Green Cola – Χήτος: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινή πορεία στις διεθνείς αγορές

Στην σύσταση κοινής εταιρείας με την επωνυμία Green Beverages Group PLC (Green Beverages) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησαν οι όμιλοι Green Cola και Χήτος, σε επέκταση της πολύ πετυχημένης εμπορικής συνεργασίας τους για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της πρώτης από τη δεύτερη στην ελληνική αγορά.

Μέσα από αυτήν την συνεργασία, οι όμιλοι Green Cola και Χήτος στοχεύουν στην αξιοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μη αλκοολούχων ποτών, με την ισχυροποίηση της παρουσίας των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού όπου ήδη δραστηριοποιούνται (Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή) αλλά και την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές (Ασία, Αυστραλία, Λατινική και Νότια Αμερική) κεφαλαιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, απόρροια των τάσεων των καταναλωτών που στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε φυσικά και υγιεινά προϊόντα.

Με τη δημιουργία της Green Beverages στο Λονδίνο, ο σχεδιασμός προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού αλλά και στην χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου. Ο σχεδιασμός αυτός συμπεριλαμβάνει και την πρόθεση εισαγωγής της Green Beverages σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού.

Όραμα της νέας εταιρείας αποτελεί η ανάδειξή της στην πλέον καινοτόμο επιχείρηση στον κόσμο στον τομέα των υγιεινών (better for you) μη αλκοολούχων ποτών, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και ακολουθώντας την διεθνή τάση στροφής των καταναλωτών σε πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής, για αναψυκτικά και ροφήματα με υπέροχη γεύση αλλά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών, καθώς και την επέκτασή της σε άλλες καινοτόμες κατηγορίες εμφιαλωμένων νερών.

Στην Ελλάδα, η Green Cola Hellas ΑΕ και η Χήτος ΑΒΕΕ και  συνεχίζουν την δραστηριότητά τους ως αυτόνομες νομικές οντότητες. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Επίσης οι έδρες των δύο εταιριών θα παραμείνουν και αυτές στην Ελλάδα.

Η διάκριση της Green Cola έρχεται σε συνέχεια σημαντικών βραβεύσεων και διακρίσεων που έχει λάβει η εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια, όπως η ανάδειξη των Green Flavors σε Προϊόν της Χρονιάς 2019, το Gold Effie στα Effie Awards Hellas 2018 στην κατηγορία «Δαυίδ vs Γολιάθ», την  τιμητική Διάκριση από τον θεσμό της Ελληνικής Παραγωγής Made in Greece Awards 2017 και το βραβείο «Προμηθευτής της Χρονιάς 2017» στην κατηγορία Food & Drink.

Ο Οργανισμός Superbrands με έδρα στο Λονδίνο, αποτελεί μια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης και προβολής του branding και κορυφαίων επωνυμιών προϊόντων και εταιρικών. Ο ομώνυμος θεσμός υλοποιείται από το 1995 στη Μεγάλη Βρετανία ενώ μέσω εθνικών αντιπροσωπειών έχει υλοποιηθεί σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

superbrands2

Start typing and press Enter to search