ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Έβρου

Παραδόθηκαν 7 monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων στο μοναδικό Νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας συμμετέχει ενεργά η Green Cola με τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Έβρου, τη στιγμή που η εξάπλωση της πανδημίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στη χώρα μας.

photo-hospital-alexandroupoli-1

Συγκεκριμένα, η Green Cola προχώρησε στη δωρεά επτά monitors παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων (πιεσόμετρο, παλμικό οξύμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφος, θερμόμετρο), σε συνέχεια της σχετικής επικοινωνίας της διοίκησης της Green Cola με το ίδιο το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, αξιολογώντας αρχικά τις επείγουσες ανάγκες που απαιτούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προς τους ασθενείς.

Στόχος της δωρεάς της Green Cola είναι η ανακούφιση από το οικονομικό βάρος με το οποίο επιφορτίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του Νοσοκομείου του Έβρου και εντάσσεται στις ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας που υλοποιεί για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Βενιέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Cola, σημείωσε «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, θεωρήσαμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι της Green Cola οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης στέκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και σε αυτούς τους ήρωες πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η Green Cola ξεκίνησε και συνεχίζει το ταξίδι της σε πολλές χώρες παγκοσμίως, από την Ορεστιάδα. Εδώ είναι η παραγωγική μας βάση, η έδρα, το «σπίτι» μας και νιώθουμε έντονα την ανάγκη να στηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Επιπλέον, στην Green Cola καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τους εργαζόμενούς μας, έχοντας λάβει τα κατάλληλα υγειονομικά μέσα για να διασφαλίσουμε την υγεία των ανθρώπων μας. Και όχι μόνο αυτό. Ξέρουμε ότι είναι για όλους δύσκολο αυτό που βιώνουμε. Στη Green Cola προωθούμε το μήνυμα της θετικής και αισιόδοξης σκέψης. Άλλωστε το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας. Όλοι μαζί μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μένουμε αισιόδοξοι και δημιουργούμε όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ή ακόμη και με τους εαυτούς μας. Όπως λέμε και εμείς, Stay Home & Stay Green.»

stay-green
img_9650

Η στέβια βρίσκεται σήμερα στην Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης

Για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής στέβια τοποθετήθηκε ο Joel Perret, Πρόεδρος της Γαλλικής εταιρείας Stevia Natura, ο οποίος σημείωσε σχετικά ‘η παραγωγή της στέβια στην Ευρώπη σίγουρα δεν έχει ακόμη την πορεία της αντίστοιχης παραγωγής στην Ασία. Εντούτοις, το στοίχημα της ανάπτυξης της στέβια στην Ευρώπη σε επίπεδο παραγωγής είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για έναν τομέα που δημιουργεί μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, τονώνει την αγροτική παραγωγή και συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με την καινοτομία’.

 

Η Ilanit Kabessa – Επικεφαλής Καινοτομίας, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδυτικών Σχημάτων της Dole Packaged Food, υπογράμμισε ‘σήμερα το έδαφος είναι πρόσφορο για την ανάπτυξη της στέβια. Υπάρχει μια σημαντική τάση, διεθνώς, για φυσικά προϊόντα, οι νέοι κανονισμοί ευνοούν πλέον την ανάπτυξή της στην Ευρώπη ενώ η βιομηχανία έχει και τη δυνατότητα και τη θέληση να δεχτεί την καινοτομία΄.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Venus Growers, Στέλιος Θεοδουλίδης, υποστήριξε ‘χρειάζεται μελέτη και σχέδιο. Η παραγωγή υψηλού επιπέδου και η ποιότητα στα προϊόντα είναι σίγουρα η βάση αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Απαιτείται η μελέτη των αγορών, η ερμηνεία και η πρόβλεψη των διεθνών τάσεων, η δημιουργία προϊόντων που έχουν ευθεία σχέση με τη ζήτηση των καταναλωτών’.

 

Πρέπει να γίνουμε μέρος των μεγάλων ευρωπαϊκών αφηγημάτων, αυτό της υγιεινής διατροφής και αυτό της βιωσιμότητας, έτσι ώστε να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία έχουν πραγματικό νόημα για τον καταναλωτή. Πρέπει ταυτόχρονα να εισάγουμε στην παραγωγή την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία ως βασικά οχήματα για να βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα’. σημείωσε ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος -Διευθυντής Στρατηγικών Έργων, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

 

Ο Μάνος Ελευθερίου,  VP Business Development της Green Cola υπογράμμισε ότι ‘η επιτυχία της ανάπτυξης της στέβια εξαρτάται άμεσα από τους καταναλωτές. Για να δημιουργηθεί μια σημαντική ζήτηση στην αγορά πρέπει να προτείνουμε προϊόντα που συνδυάζουν   φυσικά συστατικά, απαντώντας  στην απαίτηση του καταναλωτή για υγιεινή διατροφή, με τη γεύση, η οποία πάντοτε θα αποτελεί την προτεραιότητα του καταναλωτή. Και αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της στέβια’.

Start typing and press Enter to search