ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

logo_test_green

Συμμετοχή της Green Cola στη διεθνή έκθεση Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως.

ΣΤΟ HALL 8, STAND B 60, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.

Η Green Cola ταξιδεύει στην Κολωνία της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Anuga 2019, της μεγαλύτερης και πληρέστερης έκθεσης τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η έκθεση πραγματοποιείται το διάστημα 5 έως 9 Οκτωβρίου και αναμένεται να καλωσορίσει περισσότερους από 160.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η Green Cola συμμετέχει πρώτη φορά στην έκθεση με παρουσία στο Hall 8 και Stand B 60 , ενισχύοντας μάλιστα τη συνολική συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, η οποία αγγίζει τις 286 συμμετοχές.

Η συμμετοχή της Green Cola στην έκθεση πραγματοποιείται με στόχο, αφενός, την ενίσχυση του πλάνου εξωστρέφειάς της, ακολουθώντας πιστά τον εξαγωγικό προσανατολισμό της που υλοποιεί ήδη από το 2014, αφετέρου, την αξιολόγηση προοπτικών εμπορικών συμφωνιών τόσο για τη διείσδυσή της σε νέες αγορές όσο και για την ενδυνάμωσή της στις υφιστάμενες. Σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της στο εξωτερικό σημειώνεται, ότι η Green Cola βρίσκει σήμερα παρουσία σε 25 αγορές, από την Ευρώπη μέχρι και τη Μέση Ανατολή.

«Είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές για την Green Cola, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτή την τόσο εμβληματική έκθεση. Η παρουσία μας στην Anuga, αποτελεί φυσική συνέχεια της πορείας της Green Cola, η οποία προοδευτικά τα τελευταία επτά χρόνια παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γίνεται πλέον όλο και πιο φανερή η ανάγκη του καταναλωτή να επιλέγει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε ένα περισσότερο υγιεινό διατροφικό μοντέλο, και αυτή είναι η καινοτομία που συστήσαμε το 2012. Έκτοτε, από το πρώτο αναψυκτικό τύπου cola με στέβια, την Green Cola, μέχρι σήμερα και το σύνολο της προϊοντικής μας γκάμας με την Green Cola Family, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων αναψυκτικών, πάντα στη βάση των φυσικών συστατικών. Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις όπως αυτές, είναι στρατηγικής σημασίας, ακριβώς γιατί μπορούμε να παρατηρήσουμε από κοντά τις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο των αναψυκτικών και να εντοπίσουμε τη θέση και το ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε μέσα σε αυτόν. Είμαι βέβαιος, ότι από την παρουσία μας στην έκθεση, θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, έχοντας κάνει το ταξίδι της Green Cola λίγο ακόμη μεγαλύτερο.» σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της Green Cola κ. Γιώργος Βενιέρης.

Λίγα λόγια για την Έκθεση

Η Anuga είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική πλατφόρμα για τον κλάδο. Φέτος, η Anuga θα υποδεχθεί 7.590 εκθέτες από 106 χώρες, ενώ μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων θα συνοδεύει την έκθεση. Τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, Non-GMO products (Μη Γενετικά Τροποποιημένα προϊόντα), Superfoods, έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα, Functional & Free from products, τα βιολογικά προϊόντα, Kosher προϊόντα, Halal food, καθώς και τα προϊόντα Vegan και Χορτοφαγίας, αποτελούν τις φετινές τάσεις του κλάδου, με την αντίστοιχη θεματολογία να επισημαίνεται στις σχετικές διαλέξεις. Η Anuga 2017 συγκέντρωσε 165.000 επισκέπτες από 198 χώρες, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν 7.405 εκθέτες από 106 χώρες, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 5η υψηλότερη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές εκθετών, μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα και την Τουρκία.

Περισσότερα για την Anuga, μπορείτε να δείτε εδώ – www.anuga.com

Green Cola is part of the leading food & beverage fair Anuga 2019

Find the Green Side of Cola at Hall 8 – Stand B 60

Green Cola travels to Cologne, Germany to participate in Anuga 2019, the world’s leading trade fair for the food and beverage industry. The trade fair will take place from the 5th  to the 9th of October, bringing together more than 160,000 trade visitors from all over the world. Among 286 Greek companies, Green Cola proudly takes part in Anuga for the first time. The company’s ‘Green Display’ will be located at Hall 8 Stand B 60.

 

Following Green Cola’s dynamic international expansion plan since 2014 and with the aim of further enhancing its exposure, the Anuga 2019 participation is expected to benefit the company by expanding its business deals in new markets, as well as by further developing its position in countries where its products are already present. Green Cola’s successful course involves 25 markets in Europe and the Middle East.

 

‘’It is an important moment for Green Cola, since it is our first time in this leading trade fair. Our presence in international markets has grown during the past 7 years and as a result, the company’s participation in Anuga is a step forward. Natural food products and benefiting consumers’ health have become a growing need lately. Green Cola has based the development of all its innovative products on this principle. Since 2012, when the first stevia refreshment drink was ‘born’, until today, we have been continuously investing in product innovation based on natural ingredients. Our presence in Anuga 2019 has strategic significance since it will facilitate identifying new trends in the industry of refreshment drinks and beverages, as well as help us to have a better understanding of the company’s position in international markets. I am very positive that this will be a milestone for Green Cola.”

George Venieris, General Manager, Green Cola

 

 

About Anuga 2019

The Anuga is the world’s leading trade fair for the food and beverage industry with more than 7,400 exhibitors from more than 100 countries. The most important trends for this year’s trade fair are: Non-GMO products, Halal-certified foods, superfoods, kosher products, organic products, products of protected designation of origin, ready-to – eat, fair trade, vegan & vegetarian products, ‘free from’ products. Anuga 2017 included 165.000 visitors form 198 countries, as well as 7.405 participating companies from the global food industry.

 

Learn more

img_9650

Η στέβια βρίσκεται σήμερα στην Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης

Για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής στέβια τοποθετήθηκε ο Joel Perret, Πρόεδρος της Γαλλικής εταιρείας Stevia Natura, ο οποίος σημείωσε σχετικά ‘η παραγωγή της στέβια στην Ευρώπη σίγουρα δεν έχει ακόμη την πορεία της αντίστοιχης παραγωγής στην Ασία. Εντούτοις, το στοίχημα της ανάπτυξης της στέβια στην Ευρώπη σε επίπεδο παραγωγής είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για έναν τομέα που δημιουργεί μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, τονώνει την αγροτική παραγωγή και συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με την καινοτομία’.

 

Η Ilanit Kabessa – Επικεφαλής Καινοτομίας, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδυτικών Σχημάτων της Dole Packaged Food, υπογράμμισε ‘σήμερα το έδαφος είναι πρόσφορο για την ανάπτυξη της στέβια. Υπάρχει μια σημαντική τάση, διεθνώς, για φυσικά προϊόντα, οι νέοι κανονισμοί ευνοούν πλέον την ανάπτυξή της στην Ευρώπη ενώ η βιομηχανία έχει και τη δυνατότητα και τη θέληση να δεχτεί την καινοτομία΄.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Venus Growers, Στέλιος Θεοδουλίδης, υποστήριξε ‘χρειάζεται μελέτη και σχέδιο. Η παραγωγή υψηλού επιπέδου και η ποιότητα στα προϊόντα είναι σίγουρα η βάση αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Απαιτείται η μελέτη των αγορών, η ερμηνεία και η πρόβλεψη των διεθνών τάσεων, η δημιουργία προϊόντων που έχουν ευθεία σχέση με τη ζήτηση των καταναλωτών’.

 

Πρέπει να γίνουμε μέρος των μεγάλων ευρωπαϊκών αφηγημάτων, αυτό της υγιεινής διατροφής και αυτό της βιωσιμότητας, έτσι ώστε να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία έχουν πραγματικό νόημα για τον καταναλωτή. Πρέπει ταυτόχρονα να εισάγουμε στην παραγωγή την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία ως βασικά οχήματα για να βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα’. σημείωσε ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος -Διευθυντής Στρατηγικών Έργων, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

 

Ο Μάνος Ελευθερίου,  VP Business Development της Green Cola υπογράμμισε ότι ‘η επιτυχία της ανάπτυξης της στέβια εξαρτάται άμεσα από τους καταναλωτές. Για να δημιουργηθεί μια σημαντική ζήτηση στην αγορά πρέπει να προτείνουμε προϊόντα που συνδυάζουν   φυσικά συστατικά, απαντώντας  στην απαίτηση του καταναλωτή για υγιεινή διατροφή, με τη γεύση, η οποία πάντοτε θα αποτελεί την προτεραιότητα του καταναλωτή. Και αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της στέβια’.

Start typing and press Enter to search